Doa 1

2.12am -211210-

Ya Allah~Sesungguhnya aku hamba-Mu yang lemah..Ku terima dugaan mu dengan hati yang terbuka..Berilah aku petunjuk dalam mimpi-mimpiku agar aku bisa menentukan hala tuju hidupku..Hanya padamu aku berserah~


.AMIN.

What love for me [part 2]



Love for me doesn't mean shud meet everyday..

shud calling all the time..
shud texting every second of the time..
but it is about what is it in your heart..
either u're still loving or not..
had the intention to care or just dont care?
meet,call,and texting is just like a picture on the wall to make the wall looks nice.

SOMEDAY.



Someday someone might come into your life,
and love you the way you've always wanted,
If your someday is yesterday, LEARN.
If your someday is tomorrow, HOPE.
If your someday is today, CHERISH...

what love for me.


I don't pretend to know what love is for everyone,
but I can tell you what it is for me,
love is knowing all about someone,
and still wanting to be with them more than any other person,
love is trusting them enough
to tell them everything about yourself,
including the things you might be ashamed of,
love is feeling comfortable and safe with someone,
but still getting weak knees when they walk into a room
and smile at you.


p/s: aku saja type balik . haha . aku rasa macam kecik ja gmbr tuh. buhh.. hahaha! bye! good evening everyone! 5.16pm.

bagaimana maw elak rindu-rinduan?


hello kawan-kawan! hihihi.. lama sda ouh aku nda update belog aku nih.. MAKA online tiap ari.. urg blg apa tu.. 24/7? awwh! hahaha.. malam ni aku rasa mcm aku ndada apa maw buat kan.. almaklumlah before ne busy dgn pon.. bha tp malam ne agak 'lonely-mr.akon'.. hihi.. kamu dgarlah kalau rajin.. aku saja jak bagi tajuk2 tu.. yg aku maksudkan sana adalah lonely.. haahaha..

hello! can we just back to the real topic? eiseh! seperti yg anda, anda dan anda sedia maklum, topic kita pada malam ini ialah? rindu-rinduan.. hihi.. chumill aku rsa bila ada imbuhan ujung tu.. awww! mill mill niii.. witwit! hihi.. sebelum aku mula becerita, kamu penah ka merindui seseorang? awww! haha.. mesti la pernah kan.. rindu family, rindu kucing, rindu kereta, rindu lappy, rindu kamera, rindu kawan kawan rapat dan jauh dan dekat.. DAN rindu pada yang?? yang tersayang.. (aku mmg suka tanya sendiri jwb sendiri) hihiihi..

kalau anda mengalaminya, OH! jgn risau bebeyhh.. aku ada tips2 nya.. malam ni bersamaan dgn 16 december 2010, aku akan share mana2 tips yg berkaitan dgn cara maw elak rindu-rinduan.. hahah..

TIPS ELAK RINDU-RINDUAN

buat-buat busy

aku selalu guna taktic ni bila rindu sumone else.. haha.. kalau aku rsa aku rindu tpi aku EGO maw bgtau yg aku rindu kan, aku selalu buat2 busy ni.. haha.. supaya mcm aku nda tlampau la igt org yg aku rindu tu bha.. wahaha! contohnya la kan, aku rindu family aku, aku saja la tu buat2 busy bejalan sama teman2.. so aku nda akan igtla kerinduan sm family aku tu.. wah! aku ambel contoh family la pulak~ hahaha

cari 1 lagu peberet

tips ni akan jadi sgt berguna kepada yg suka? suka apa? suka menyanyi.. hehe.. okeh.. kpd kawan-kawan yg suka menyanyi, silalah pick one of ur peberet song.. pastikan lagu yg mencabar suara anda ya.. once kamu sdh jumpa lagu tu, then kamu nyanyi lah.. kalau boleh kamu lawan sora tu penyanyi.. dan bila kamu rasa its hard to fight, kamu akan terus coba dan mencoba sampailah kamu lupa sudah yg kamu ni tgh merindui seseorang.. Contohnya, aku choose lagu Hurt-Christina Aguilera, oho! aku berabis maw lawan sora c Christina Aguilera ne ah sampai aku lupa ba yg aku rindu FamiLy aku.. haha sekali lagi, Family aku ok! ;p

menari

kamu pasang lagu rancak dan kamu menarilah k.. hahhaha.. dalam masa kamu merindukannya tu, boleh la kamu try menari.. contohnya lagu waka waka eh eh by shakira.. kamu cuba fikirkan koreogeraphy yg paling hebat sekali tuk tarian tu.. SURE punya lah kamu akan lupa org yg kamu rindu.. hahaaha.. kamu akan bertungkus lumus untuk menari.. pecaya ckp aku!

photoshoot

bgmbr.. sapa x suka bgmbr? tell me.. bawak jumpa aku.. biar aku bawak dia bgmbr ngan aku.. sure dia maw! gahahaa! perasannya aku ni.. oh memalukan! kamu boleh bgmbr sendiri2, bawak kawan2, bawak family atau 1 kerabat tuk bgmbr.. kamu try la bgmbr sebanyak yg boleh.. paling minimum aku rasa 100 lah.. then kamu tengok la pic tu d lappy n edit2.. conpom sekali kamu akan tertarik dgn editing photo sahajaaa dan keindahan gmbr tersebut.. nda pecaya kaini? cuba test terai cuba.. hihihi

shopping!

oh my Gucci! oh my Prada! segala oh my oh my la bha kalo buli.. hihii.. kalo boring2, mesti kamu teringat org yg kamu syg kan? trus kamu jadi rindu ni ba.. kan kan kan? jan bha tipu.. eleh.. bidak la tipu2.. hahaha! jgn kasi lamaaa.. kita antak ba kedai baju! haha shopping lerrr.. kena-kena kalo time sale skg ne, bha.. jangan tunggu lama2! p kamu besiap skang jugak! jalan trussss p bandar beli brg2! awww yeah! me likey! kalo ndamaw shopping kuar pun, kamu p lah shopping online! while choosing the best one from the internet, nah mesti kamu nda ingt dunia sdh tu.. apalg kalo perempuan! haha



ok.. thats will be the top 5 list.. hihi.. yg len kamu boleh jugak jalan2 cari makan wic is enjoying! tapii.. mesti maw diet kan? so bab2 makan aku kurang suggest coz aku sendiri tgh on diet skg.. well memandangkan berat badan aku pun sda nek ni bha.. astagaa.. punyala aku geram ni skg.. huhaa! lagi kamu boleh tido, tapi kalo jga is tgh merindukan seseorang bha, kamu dapatka tu tdo? PAKSA SELAGI BULI.. haahaaha.. aku share mana yg mampu jala ah.. memandangkan mata aku pun sda ngantuk pas wat entry ni, NYTE KAWAN-KAWAN! aku mengantuk pasal entry ni mbosankan kali ah? bha mmg aku maw buat ni supaya aku rasa mengantuk pun.. alhamdullilah aku mengantuk sda.. ok NYTE once again! bye!



aku rindu org dalam gambar ni! muahahaha! bye2!

One In A Million

assalamualaikum semua followers aku & semua yg dok skodenk aku witout click the 'follow' button.. hahaaha!! ader kerrrrrrrrrr? ;p


hari ini hari Jumaat.. So? so aku maw share sama kamu 1 lagu ni wic sgt la sweet bg aku.. aku suka lyricnya.. aiseh! mesti kamu ckp aku ne jiwang.. bha sakali sakala bha.. siuk2 talinga mendengar ni.. aku malas maw sertakan lirik lagu.. so pndai2 la kamu cari lyric hahaha! bkin panjang cerita seja =p pasang telinga betul2 baru kamu FEEL! kalau kamu dgr ne lagu pastu kamu ingat someone means the person is the one that you love! and this song remind me of him. =) ENJOY!






~Baby you're so one in a million ~
~Baby you're the best I ever had~



one of my beshtie !

today.. malam ini.. aku maw cerita pasal 1urg teman aku.. aiseh.. nama dia nurasiah izaliza.. =) bukan juga pasal aku maw bercerita pasal dia la sbnrnya.. haha.. tp pasal aku maw upload pic d latest aku dan dia.. aku mls maw upload d fb memandangkan aku skg tgh mgunakan fb lama~ so.. ada lah sebab2 tertentu yg x boleh nak d elakkan.. haha..

ok.. nama beshtie aku ne sperti yg sedia maklum d atas td lah.. mls aku maw type balik2 ne bha.. nama pemes dia eezaleeza.. nah mesti kamu taw sudah kan siapa.. haha.. tp aku pggl dia bom2 wic is nama tuk org2 close wif dia seja yg bleh pggl dia mcm tu , errr as she said lah before ne.. hehehe.. and aku lebih selesa pggl dia bom2 and dia pggl aku iwa~ buh hahaa! actually nama tu dia lah yg buat.. and dia lah juga yg paksa aku buat facebook.. pasal dlu aku ego ndamau ber facebook! egonya aku kan! hahaha

aku kenal dia since i was 13years old.. merangkap tingkatan 1 d lokyuk~ ngehehe.. aku form 1 dia form 2.. well dia ne tua setahun dr aku bha.. aku pun xtau cmana kami ble jd terkawan rapat ne? mungkin pasal dia jiran aku.. dan YA! kami tggl bdekatan mksd aku d taman yg samaa.. hehe! dulu2 kami yg ber hye2 seja tu d Lok Yuk.. sekali Tersama2 jalan kaki p skool and blk skool, nah mula sudah bcerta la knuk.. pastu TERsama lg tmpt tusyen.. TERsama lg buat kes 'kaler rambut'.. so kalo mcm ustad buat ceking ka apa ka mula lah kami ber misij2 ckp2.. haha.. banyak jugak yg TER kan..

punya banyak aku maw cerita pasal dlu2 ni.. haha suma pun lucu! bha tu zaman sikool2.. sekali sdh hbs spm suma, kami ptg2 p jog ah d tasik stadium tu! bha percaya kah kamu kami ni rajin p jog? jgn men2 juga ah.. kami m'amalkan cara hidup sehat bah hahaha.. pastu kami jalan2 d cp.. lucu jgk la yg minta antar abg utk bejalan.. minta antar dadi.. sampailah dia ada lesen.. naah bejalan sendiri2 sudah kami.. hahaha.. skg ne kami masing2 belajar.. aku d UiTM Sabah, dan dia sanaaa UNITEN.. punya jauh.. jumpa pun yg kalau dia blk kiki seja! masing2 kami melangkah ke menara gading dowhh! aminn! =)

naah.. mcm lebih2 pla aku beckp cni ni tauuu.. klo ikut hati bnyk btul maw d cerita tp sorey lah.. biar d hati seja becakap.. hahaa.. well kami berkawan bertahun2 sudah mmgla bnyk cerita.. so paling last kami berjumpa tym before dia blk ki il utk setadi.. aku sm cintaku p amek dia dan kami istae2.. ne la pic kami!

haha.. dia suka buat muka gitu wic is aku rasa sgt comey !

kish kish.. dia ne mmg suka kish kish ! muah muah !

iwa & bom2 =)

kami btrip busy d phone.. haha.. mula2 kami maloo maw tgk camera ! lol

naah.. itu sejalah pic yg aku maw share.. haha.. bnyk sebenarnya.. cuma aku malas maw upload suma.. nanti sejalah d pisbuk.. bha tu pun kalo saya ada masa lah okie! hahaha.. anyway, i wanna say thanks to the photographer. i love u sayang! u completes me dear!


so were crazy,together we party,together we cry,kept every single secret and covered every lie because were best friends til the day we die :)