new template!

hey followers! uiseh.. mcm bnyk bha followers kan aku ckp gni.. hahaha.. maka.. yg andhu2 bha 16.. hahaha.. hey! sweet 16 bha kan? i appreciate all of youuuu my followers!

aku nda buli becakap2 lama cne ne.. mlm ne aku maw kuar bersama cazen2 ku c keela , sarah , n pengpeng merangkap tunang abgku dan bakal kakak ipar ku lah kiranya.. picture will be uploaded soon! just wait yea! eisehhh.. mcm ja ada maw meninguk.. hahaha.. saja-saja.. nama pun belog just for fun kan.. well~ hihi..

actually aku maw ckp psal my new bckground lah! how was it? nice kan? i love choco2 neyh! heee.. will try to find a nice sweet adorable template soon! biar mata kamu stuck sama belog aku sejaaa.. hahaha.. bye all! hugs and kissess! mwa mwa!

Distance......



so close and so far away. . .

Laugh, Apologize, Let Go.



Laugh when you can,

apologize when you should,

and let go of what you can't change.

friends..














Friendship isn't about whom you have known the longest... It's about who came, and never left your side...

quotes 1

okay everyone.. agak sudah lama aku x cakap-cakap cni baa.. ahaa.. suma pun yg mcm mainan perasaan seja post-post aku d cne neyh.. hihi.. bha tapi ini hari bagi dulu aku berkata2 pasal ne 1 quotes yang aku terjumpai.. sorilah bm aku hangkang walaupun spm aku dpt A1.. ceh! mau jua kestau.. suka hati saya ini belog saya kan.. hahaha.. jgn bha marah.. astaga mesti kamu cakap dalam hati tembirang jg dia ni.. hihihi.. SORRY bebeyh~! smile luk =)


A man wants to be a woman's first love, a woman wants to be his last.


ok..maksud ayat di atas ne.. kamu sendiri pun paham kan? hehee.. marilah aku saja-saja translate menurut pemahaman isi hatiku.. eseh!


ok aku rasa ayat ne cakap yg lelaki selalunya maw dia yg 1st untuk pompuan tu.. means there is no otha guy before him lah kiranya ne.. dia maw dia lah yg 1st buat the gurl happy, 1st buat the gurl nanges kali, 1st buat the gurl jatuh cinta giler2 bagai nak rak, and mungkin dia lah 1st yg dapat the gurl sepenuhnya.. kan kan kan.. yang penting dia lah 1st!


ok.. itu baru part1.. bkn love the way u lie seja ada part 1 n part 2.. ne quotes pun ada.. hihi.. ok part 2 tu explain us about.. cheng! mcm aku buat soalan ikjim bha bgini haahhaa.. ok ckup iklan! 2nd part tu dia ckp perempuan selalunya maw jadi yg terakhir utk lelaki tu.. mksudnya d cni.. perempuan tu maw kawen la dgn lelaki tu.. hihi.. means his last kan.. so dia maw yg itu relationship between dia dan the guy forever and for always lah kiranya ne.. yg mcm no gurl after her.. bha kawen la kan.. haha.. btul ka?


kalau aku lah kan.. eiseh! kalau ispiking test tu, in my opinion, in my point of view, bha aku mau jadi dua2 ni.. kamu paham? haha! maksud aku, aku maw jadi yg 1st and last for him.. barulah.. =) hihi.. bye!

ALL ABOUT GIRL

When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind
When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply
When a GIRL looks at u with eyes full of
questions,
She is wondering how long you will be
around
When a GIRL answers "i'm fine" after a
few seconds,
She is not at all fine
When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying
When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever
When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention
When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once
When a GIRL says I love you,
She means it
When a GIRL says that she can't live
without you,
She has made up her mind that you are
her future
When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more
than that.

pssttttt! i miss u! yeah youuu.

FYI =)

"WHAT EACH KISS MEANS"
- Kiss on the Forehead: We're cute together .
- Kiss on the Cheek: We're friends.
- Kiss on the Hand: I adore you.
- Kiss on the Neck: I want you, now.
- Kiss on the Shoulder: Your perfect.
- Kiss on the Lips: I LOVE YOU...
____________________________________________________
WHAT EACH GESTURE MEANS:
- Holding Hands: We definitely like each other.
- Holding you tight pressed against each other: I want you.
- Looking into each other's Eyes: I like you, for who you are.
- Playing with Hair: Let's fool around.
- Arms around the Waist: I like you too much to let go.
- Laughing while Kissing: I am completely comfortable with you.

23.11.10


I miss you when something really good happens, because you are the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you are the one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry because i know that you are the one that makes my laughter grow and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you most when i lay awake at night and think of all the wonderful times we spent with each other; for those were some of the best times of my life .


p/s: i mish my baby so muchh! hihi.. take care when im not around ya! muah xoxo!

past is past?

ok mari bercerita pasal past is past ne knuk.. seperti bahasa mlayunya yg lalu tu biarkanlah berlalu.. aisehh.. hurmmmmmm~


aku tgh buka fb.. then i was like checking2.. cheng! hahaha.. ndadala.. kan aku sdh bilang aku boring dgn fb.. so aku pun cek2 la knuk apa bha yg see friendship tu knuk.. aku cek la friendship c tut n c tut(aku x suka dea ne ntah kenapa) haha.. bha tdk bole kena mention d cni ouh.. manatau dia cek? HAHAHA!!LOL.. bha trus aku membaca la ne.. eee! punya sakit hati aku membaca.. eeuw eeuw! urg brunei blg is membari gali.. kambang sgala blu roma ani wah.. haha.. (mcm kau la bha plg pndai ispiking yaw!) saya geram saya sedih.. damn! dan saya telahpun 'meremove' tut.. hahaha!! i loike! ;p

ya allah! kuatkanlah insan bernama ira ne.. aiseh.. well as i know im a strong woman wut.. awww! tp jatuh jua la airmata emas ne.. nama juga manusia.. manusia lemah bha gingg.. ihihi.. walaupun ianya terjadi suatu ketika dahulu zaman2 single, but yalaa.. hati bha ini ging bkn mainan perasaan.. aww! well aku ckp seja past is past.. bha aku saja ja bha ne maw beckp.. hahaha! kamu lupakan ne cerita kalo kamu tguk muka aku ahh.. haha aku rasa lucu pula! LOL i x leh lerrr nak tgok awak ngan minah len.. serious ckp ni wehh.. x leh.. hihi MALOOOOO!


hurmmmmmm.. i just cant see u with another woman. dats all. =)

long story

firstly aku maw cakap yg aku skg ne tgh menghadap lappy kerana aku sgt sgt sgt bosan.. buh~ gtu knuk.. hahaha.. ok bkn bha.. bkn aku bosan dgn hidup aku, tp aku mcm bosan dgn aktiviti online ne.. aiseh! aku cek2 fb.. perghhh! mcm xda benda len la bha.. bgitu2 seja.. aku dgr lgu aku nyanyi as usual.. tu la aku mo meluah ne.. is bosan pasal online bebeyh! hahaha.. sdh berapa ari aku x online aku rasa aku boleh hidup tanpa internet.. tp kenapa dlu aku rsa mcm i cant live without it? mungkin pasal aku ada org yg tersayang sda skg? awww! hahaa lucu!


punya lama sda aku nda meng'update belog aku nih.. astaga astaghfirullahaladzim~ last update pun pasal aku sdh ada anak buah n officially menjadi aunty.. so kamu paham2 la bha kan.. ira is busy pula menjaga anak buahnya.. aiseh! teripp jugak.. makaaa.. aunty nya ne bejalan seja la bhaa kejanya.. hahaha.. sorila anak buah ku.. HANAZ, sila cakapkan sori.. hehe.. dan YA! aku mmg busy time cuti ni.. bz ber njoi.. hahahaa..


punya banyak lagi aku maw cerita ne.. ne bru introduction woo.. ntah berapa patah perkataan sudah ne.. kalah2 aku tulis esei muet.. eiseh! ndala bha kalah.. aritu esei muet plg lancar aku menulis tauuu.. kena2 tajuk is cinta2.. aiseh bha ini kalilah aku blg.. mcm air aku mengarang cerita.. hahaha.. awww! naah psal muet pun aku ndada update kan d belog ne.. wo woo! bnyk nya kejadian dlm seminggu..


walau apapun yg terjadi dlm 1 week tu, (aiseh paling bahasa melayu pla ayat aku), AKU RASA AKULAH PEREMPUAN PALING HAPPY D DUNIA NI! Enhanced by Smiley Central

2 in 1

10 . 11 . 2010


Firstly, it is our monthsarry date.. ngahaha.. ouh i love u so much dear!

Secondly, my baby boi! naah anak buah ok.. anak kaka aku c
HaNaz~ omg! much love!

I'm a Happiest Woman Today!! yeahh! im HAPPY!





10.11.10



My love, we must not lose hope, for if hope is lost,
then I fear we too will be lost forever.

my duren & petpet

ini my cat : Duren2
;p
loving each otha
so sweet.. isnt it?
my baby boo



i wanna talk with you..
i wanna hug you..
i wanna cry with you..
i just want to be with you!

You've Got A Way



Oh, how I adore you
Like no one before you
I love you just the way you are


p/s: oh i wish i'll be there..
i do love flower garden.. =)




my bestfriend




TEARS GONNA BE MY BESTFRIEND FOREVER.

can i?




can i be happy ?

Love The Way You Lie [PART 2]




i love this song so much!