Doa 1

2.12am -211210-

Ya Allah~Sesungguhnya aku hamba-Mu yang lemah..Ku terima dugaan mu dengan hati yang terbuka..Berilah aku petunjuk dalam mimpi-mimpiku agar aku bisa menentukan hala tuju hidupku..Hanya padamu aku berserah~


.AMIN.

What love for me [part 2]



Love for me doesn't mean shud meet everyday..

shud calling all the time..
shud texting every second of the time..
but it is about what is it in your heart..
either u're still loving or not..
had the intention to care or just dont care?
meet,call,and texting is just like a picture on the wall to make the wall looks nice.

SOMEDAY.



Someday someone might come into your life,
and love you the way you've always wanted,
If your someday is yesterday, LEARN.
If your someday is tomorrow, HOPE.
If your someday is today, CHERISH...

what love for me.


I don't pretend to know what love is for everyone,
but I can tell you what it is for me,
love is knowing all about someone,
and still wanting to be with them more than any other person,
love is trusting them enough
to tell them everything about yourself,
including the things you might be ashamed of,
love is feeling comfortable and safe with someone,
but still getting weak knees when they walk into a room
and smile at you.


p/s: aku saja type balik . haha . aku rasa macam kecik ja gmbr tuh. buhh.. hahaha! bye! good evening everyone! 5.16pm.

bagaimana maw elak rindu-rinduan?


hello kawan-kawan! hihihi.. lama sda ouh aku nda update belog aku nih.. MAKA online tiap ari.. urg blg apa tu.. 24/7? awwh! hahaha.. malam ni aku rasa mcm aku ndada apa maw buat kan.. almaklumlah before ne busy dgn pon.. bha tp malam ne agak 'lonely-mr.akon'.. hihi.. kamu dgarlah kalau rajin.. aku saja jak bagi tajuk2 tu.. yg aku maksudkan sana adalah lonely.. haahaha..

hello! can we just back to the real topic? eiseh! seperti yg anda, anda dan anda sedia maklum, topic kita pada malam ini ialah? rindu-rinduan.. hihi.. chumill aku rsa bila ada imbuhan ujung tu.. awww! mill mill niii.. witwit! hihi.. sebelum aku mula becerita, kamu penah ka merindui seseorang? awww! haha.. mesti la pernah kan.. rindu family, rindu kucing, rindu kereta, rindu lappy, rindu kamera, rindu kawan kawan rapat dan jauh dan dekat.. DAN rindu pada yang?? yang tersayang.. (aku mmg suka tanya sendiri jwb sendiri) hihiihi..

kalau anda mengalaminya, OH! jgn risau bebeyhh.. aku ada tips2 nya.. malam ni bersamaan dgn 16 december 2010, aku akan share mana2 tips yg berkaitan dgn cara maw elak rindu-rinduan.. hahah..

TIPS ELAK RINDU-RINDUAN

buat-buat busy

aku selalu guna taktic ni bila rindu sumone else.. haha.. kalau aku rsa aku rindu tpi aku EGO maw bgtau yg aku rindu kan, aku selalu buat2 busy ni.. haha.. supaya mcm aku nda tlampau la igt org yg aku rindu tu bha.. wahaha! contohnya la kan, aku rindu family aku, aku saja la tu buat2 busy bejalan sama teman2.. so aku nda akan igtla kerinduan sm family aku tu.. wah! aku ambel contoh family la pulak~ hahaha

cari 1 lagu peberet

tips ni akan jadi sgt berguna kepada yg suka? suka apa? suka menyanyi.. hehe.. okeh.. kpd kawan-kawan yg suka menyanyi, silalah pick one of ur peberet song.. pastikan lagu yg mencabar suara anda ya.. once kamu sdh jumpa lagu tu, then kamu nyanyi lah.. kalau boleh kamu lawan sora tu penyanyi.. dan bila kamu rasa its hard to fight, kamu akan terus coba dan mencoba sampailah kamu lupa sudah yg kamu ni tgh merindui seseorang.. Contohnya, aku choose lagu Hurt-Christina Aguilera, oho! aku berabis maw lawan sora c Christina Aguilera ne ah sampai aku lupa ba yg aku rindu FamiLy aku.. haha sekali lagi, Family aku ok! ;p

menari

kamu pasang lagu rancak dan kamu menarilah k.. hahhaha.. dalam masa kamu merindukannya tu, boleh la kamu try menari.. contohnya lagu waka waka eh eh by shakira.. kamu cuba fikirkan koreogeraphy yg paling hebat sekali tuk tarian tu.. SURE punya lah kamu akan lupa org yg kamu rindu.. hahaaha.. kamu akan bertungkus lumus untuk menari.. pecaya ckp aku!

photoshoot

bgmbr.. sapa x suka bgmbr? tell me.. bawak jumpa aku.. biar aku bawak dia bgmbr ngan aku.. sure dia maw! gahahaa! perasannya aku ni.. oh memalukan! kamu boleh bgmbr sendiri2, bawak kawan2, bawak family atau 1 kerabat tuk bgmbr.. kamu try la bgmbr sebanyak yg boleh.. paling minimum aku rasa 100 lah.. then kamu tengok la pic tu d lappy n edit2.. conpom sekali kamu akan tertarik dgn editing photo sahajaaa dan keindahan gmbr tersebut.. nda pecaya kaini? cuba test terai cuba.. hihihi

shopping!

oh my Gucci! oh my Prada! segala oh my oh my la bha kalo buli.. hihii.. kalo boring2, mesti kamu teringat org yg kamu syg kan? trus kamu jadi rindu ni ba.. kan kan kan? jan bha tipu.. eleh.. bidak la tipu2.. hahaha! jgn kasi lamaaa.. kita antak ba kedai baju! haha shopping lerrr.. kena-kena kalo time sale skg ne, bha.. jangan tunggu lama2! p kamu besiap skang jugak! jalan trussss p bandar beli brg2! awww yeah! me likey! kalo ndamaw shopping kuar pun, kamu p lah shopping online! while choosing the best one from the internet, nah mesti kamu nda ingt dunia sdh tu.. apalg kalo perempuan! haha



ok.. thats will be the top 5 list.. hihi.. yg len kamu boleh jugak jalan2 cari makan wic is enjoying! tapii.. mesti maw diet kan? so bab2 makan aku kurang suggest coz aku sendiri tgh on diet skg.. well memandangkan berat badan aku pun sda nek ni bha.. astagaa.. punyala aku geram ni skg.. huhaa! lagi kamu boleh tido, tapi kalo jga is tgh merindukan seseorang bha, kamu dapatka tu tdo? PAKSA SELAGI BULI.. haahaaha.. aku share mana yg mampu jala ah.. memandangkan mata aku pun sda ngantuk pas wat entry ni, NYTE KAWAN-KAWAN! aku mengantuk pasal entry ni mbosankan kali ah? bha mmg aku maw buat ni supaya aku rasa mengantuk pun.. alhamdullilah aku mengantuk sda.. ok NYTE once again! bye!



aku rindu org dalam gambar ni! muahahaha! bye2!

One In A Million

assalamualaikum semua followers aku & semua yg dok skodenk aku witout click the 'follow' button.. hahaaha!! ader kerrrrrrrrrr? ;p


hari ini hari Jumaat.. So? so aku maw share sama kamu 1 lagu ni wic sgt la sweet bg aku.. aku suka lyricnya.. aiseh! mesti kamu ckp aku ne jiwang.. bha sakali sakala bha.. siuk2 talinga mendengar ni.. aku malas maw sertakan lirik lagu.. so pndai2 la kamu cari lyric hahaha! bkin panjang cerita seja =p pasang telinga betul2 baru kamu FEEL! kalau kamu dgr ne lagu pastu kamu ingat someone means the person is the one that you love! and this song remind me of him. =) ENJOY!






~Baby you're so one in a million ~
~Baby you're the best I ever had~



one of my beshtie !

today.. malam ini.. aku maw cerita pasal 1urg teman aku.. aiseh.. nama dia nurasiah izaliza.. =) bukan juga pasal aku maw bercerita pasal dia la sbnrnya.. haha.. tp pasal aku maw upload pic d latest aku dan dia.. aku mls maw upload d fb memandangkan aku skg tgh mgunakan fb lama~ so.. ada lah sebab2 tertentu yg x boleh nak d elakkan.. haha..

ok.. nama beshtie aku ne sperti yg sedia maklum d atas td lah.. mls aku maw type balik2 ne bha.. nama pemes dia eezaleeza.. nah mesti kamu taw sudah kan siapa.. haha.. tp aku pggl dia bom2 wic is nama tuk org2 close wif dia seja yg bleh pggl dia mcm tu , errr as she said lah before ne.. hehehe.. and aku lebih selesa pggl dia bom2 and dia pggl aku iwa~ buh hahaa! actually nama tu dia lah yg buat.. and dia lah juga yg paksa aku buat facebook.. pasal dlu aku ego ndamau ber facebook! egonya aku kan! hahaha

aku kenal dia since i was 13years old.. merangkap tingkatan 1 d lokyuk~ ngehehe.. aku form 1 dia form 2.. well dia ne tua setahun dr aku bha.. aku pun xtau cmana kami ble jd terkawan rapat ne? mungkin pasal dia jiran aku.. dan YA! kami tggl bdekatan mksd aku d taman yg samaa.. hehe! dulu2 kami yg ber hye2 seja tu d Lok Yuk.. sekali Tersama2 jalan kaki p skool and blk skool, nah mula sudah bcerta la knuk.. pastu TERsama lg tmpt tusyen.. TERsama lg buat kes 'kaler rambut'.. so kalo mcm ustad buat ceking ka apa ka mula lah kami ber misij2 ckp2.. haha.. banyak jugak yg TER kan..

punya banyak aku maw cerita pasal dlu2 ni.. haha suma pun lucu! bha tu zaman sikool2.. sekali sdh hbs spm suma, kami ptg2 p jog ah d tasik stadium tu! bha percaya kah kamu kami ni rajin p jog? jgn men2 juga ah.. kami m'amalkan cara hidup sehat bah hahaha.. pastu kami jalan2 d cp.. lucu jgk la yg minta antar abg utk bejalan.. minta antar dadi.. sampailah dia ada lesen.. naah bejalan sendiri2 sudah kami.. hahaha.. skg ne kami masing2 belajar.. aku d UiTM Sabah, dan dia sanaaa UNITEN.. punya jauh.. jumpa pun yg kalau dia blk kiki seja! masing2 kami melangkah ke menara gading dowhh! aminn! =)

naah.. mcm lebih2 pla aku beckp cni ni tauuu.. klo ikut hati bnyk btul maw d cerita tp sorey lah.. biar d hati seja becakap.. hahaa.. well kami berkawan bertahun2 sudah mmgla bnyk cerita.. so paling last kami berjumpa tym before dia blk ki il utk setadi.. aku sm cintaku p amek dia dan kami istae2.. ne la pic kami!

haha.. dia suka buat muka gitu wic is aku rasa sgt comey !

kish kish.. dia ne mmg suka kish kish ! muah muah !

iwa & bom2 =)

kami btrip busy d phone.. haha.. mula2 kami maloo maw tgk camera ! lol

naah.. itu sejalah pic yg aku maw share.. haha.. bnyk sebenarnya.. cuma aku malas maw upload suma.. nanti sejalah d pisbuk.. bha tu pun kalo saya ada masa lah okie! hahaha.. anyway, i wanna say thanks to the photographer. i love u sayang! u completes me dear!


so were crazy,together we party,together we cry,kept every single secret and covered every lie because were best friends til the day we die :)

new template!

hey followers! uiseh.. mcm bnyk bha followers kan aku ckp gni.. hahaha.. maka.. yg andhu2 bha 16.. hahaha.. hey! sweet 16 bha kan? i appreciate all of youuuu my followers!

aku nda buli becakap2 lama cne ne.. mlm ne aku maw kuar bersama cazen2 ku c keela , sarah , n pengpeng merangkap tunang abgku dan bakal kakak ipar ku lah kiranya.. picture will be uploaded soon! just wait yea! eisehhh.. mcm ja ada maw meninguk.. hahaha.. saja-saja.. nama pun belog just for fun kan.. well~ hihi..

actually aku maw ckp psal my new bckground lah! how was it? nice kan? i love choco2 neyh! heee.. will try to find a nice sweet adorable template soon! biar mata kamu stuck sama belog aku sejaaa.. hahaha.. bye all! hugs and kissess! mwa mwa!

Distance......



so close and so far away. . .

Laugh, Apologize, Let Go.



Laugh when you can,

apologize when you should,

and let go of what you can't change.

friends..














Friendship isn't about whom you have known the longest... It's about who came, and never left your side...

quotes 1

okay everyone.. agak sudah lama aku x cakap-cakap cni baa.. ahaa.. suma pun yg mcm mainan perasaan seja post-post aku d cne neyh.. hihi.. bha tapi ini hari bagi dulu aku berkata2 pasal ne 1 quotes yang aku terjumpai.. sorilah bm aku hangkang walaupun spm aku dpt A1.. ceh! mau jua kestau.. suka hati saya ini belog saya kan.. hahaha.. jgn bha marah.. astaga mesti kamu cakap dalam hati tembirang jg dia ni.. hihihi.. SORRY bebeyh~! smile luk =)


A man wants to be a woman's first love, a woman wants to be his last.


ok..maksud ayat di atas ne.. kamu sendiri pun paham kan? hehee.. marilah aku saja-saja translate menurut pemahaman isi hatiku.. eseh!


ok aku rasa ayat ne cakap yg lelaki selalunya maw dia yg 1st untuk pompuan tu.. means there is no otha guy before him lah kiranya ne.. dia maw dia lah yg 1st buat the gurl happy, 1st buat the gurl nanges kali, 1st buat the gurl jatuh cinta giler2 bagai nak rak, and mungkin dia lah 1st yg dapat the gurl sepenuhnya.. kan kan kan.. yang penting dia lah 1st!


ok.. itu baru part1.. bkn love the way u lie seja ada part 1 n part 2.. ne quotes pun ada.. hihi.. ok part 2 tu explain us about.. cheng! mcm aku buat soalan ikjim bha bgini haahhaa.. ok ckup iklan! 2nd part tu dia ckp perempuan selalunya maw jadi yg terakhir utk lelaki tu.. mksudnya d cni.. perempuan tu maw kawen la dgn lelaki tu.. hihi.. means his last kan.. so dia maw yg itu relationship between dia dan the guy forever and for always lah kiranya ne.. yg mcm no gurl after her.. bha kawen la kan.. haha.. btul ka?


kalau aku lah kan.. eiseh! kalau ispiking test tu, in my opinion, in my point of view, bha aku mau jadi dua2 ni.. kamu paham? haha! maksud aku, aku maw jadi yg 1st and last for him.. barulah.. =) hihi.. bye!

ALL ABOUT GIRL

When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind
When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply
When a GIRL looks at u with eyes full of
questions,
She is wondering how long you will be
around
When a GIRL answers "i'm fine" after a
few seconds,
She is not at all fine
When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying
When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever
When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention
When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once
When a GIRL says I love you,
She means it
When a GIRL says that she can't live
without you,
She has made up her mind that you are
her future
When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more
than that.

pssttttt! i miss u! yeah youuu.

FYI =)

"WHAT EACH KISS MEANS"
- Kiss on the Forehead: We're cute together .
- Kiss on the Cheek: We're friends.
- Kiss on the Hand: I adore you.
- Kiss on the Neck: I want you, now.
- Kiss on the Shoulder: Your perfect.
- Kiss on the Lips: I LOVE YOU...
____________________________________________________
WHAT EACH GESTURE MEANS:
- Holding Hands: We definitely like each other.
- Holding you tight pressed against each other: I want you.
- Looking into each other's Eyes: I like you, for who you are.
- Playing with Hair: Let's fool around.
- Arms around the Waist: I like you too much to let go.
- Laughing while Kissing: I am completely comfortable with you.

23.11.10


I miss you when something really good happens, because you are the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you are the one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry because i know that you are the one that makes my laughter grow and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you most when i lay awake at night and think of all the wonderful times we spent with each other; for those were some of the best times of my life .


p/s: i mish my baby so muchh! hihi.. take care when im not around ya! muah xoxo!

past is past?

ok mari bercerita pasal past is past ne knuk.. seperti bahasa mlayunya yg lalu tu biarkanlah berlalu.. aisehh.. hurmmmmmm~


aku tgh buka fb.. then i was like checking2.. cheng! hahaha.. ndadala.. kan aku sdh bilang aku boring dgn fb.. so aku pun cek2 la knuk apa bha yg see friendship tu knuk.. aku cek la friendship c tut n c tut(aku x suka dea ne ntah kenapa) haha.. bha tdk bole kena mention d cni ouh.. manatau dia cek? HAHAHA!!LOL.. bha trus aku membaca la ne.. eee! punya sakit hati aku membaca.. eeuw eeuw! urg brunei blg is membari gali.. kambang sgala blu roma ani wah.. haha.. (mcm kau la bha plg pndai ispiking yaw!) saya geram saya sedih.. damn! dan saya telahpun 'meremove' tut.. hahaha!! i loike! ;p

ya allah! kuatkanlah insan bernama ira ne.. aiseh.. well as i know im a strong woman wut.. awww! tp jatuh jua la airmata emas ne.. nama juga manusia.. manusia lemah bha gingg.. ihihi.. walaupun ianya terjadi suatu ketika dahulu zaman2 single, but yalaa.. hati bha ini ging bkn mainan perasaan.. aww! well aku ckp seja past is past.. bha aku saja ja bha ne maw beckp.. hahaha! kamu lupakan ne cerita kalo kamu tguk muka aku ahh.. haha aku rasa lucu pula! LOL i x leh lerrr nak tgok awak ngan minah len.. serious ckp ni wehh.. x leh.. hihi MALOOOOO!


hurmmmmmm.. i just cant see u with another woman. dats all. =)

long story

firstly aku maw cakap yg aku skg ne tgh menghadap lappy kerana aku sgt sgt sgt bosan.. buh~ gtu knuk.. hahaha.. ok bkn bha.. bkn aku bosan dgn hidup aku, tp aku mcm bosan dgn aktiviti online ne.. aiseh! aku cek2 fb.. perghhh! mcm xda benda len la bha.. bgitu2 seja.. aku dgr lgu aku nyanyi as usual.. tu la aku mo meluah ne.. is bosan pasal online bebeyh! hahaha.. sdh berapa ari aku x online aku rasa aku boleh hidup tanpa internet.. tp kenapa dlu aku rsa mcm i cant live without it? mungkin pasal aku ada org yg tersayang sda skg? awww! hahaa lucu!


punya lama sda aku nda meng'update belog aku nih.. astaga astaghfirullahaladzim~ last update pun pasal aku sdh ada anak buah n officially menjadi aunty.. so kamu paham2 la bha kan.. ira is busy pula menjaga anak buahnya.. aiseh! teripp jugak.. makaaa.. aunty nya ne bejalan seja la bhaa kejanya.. hahaha.. sorila anak buah ku.. HANAZ, sila cakapkan sori.. hehe.. dan YA! aku mmg busy time cuti ni.. bz ber njoi.. hahahaa..


punya banyak lagi aku maw cerita ne.. ne bru introduction woo.. ntah berapa patah perkataan sudah ne.. kalah2 aku tulis esei muet.. eiseh! ndala bha kalah.. aritu esei muet plg lancar aku menulis tauuu.. kena2 tajuk is cinta2.. aiseh bha ini kalilah aku blg.. mcm air aku mengarang cerita.. hahaha.. awww! naah psal muet pun aku ndada update kan d belog ne.. wo woo! bnyk nya kejadian dlm seminggu..


walau apapun yg terjadi dlm 1 week tu, (aiseh paling bahasa melayu pla ayat aku), AKU RASA AKULAH PEREMPUAN PALING HAPPY D DUNIA NI! Enhanced by Smiley Central

2 in 1

10 . 11 . 2010


Firstly, it is our monthsarry date.. ngahaha.. ouh i love u so much dear!

Secondly, my baby boi! naah anak buah ok.. anak kaka aku c
HaNaz~ omg! much love!

I'm a Happiest Woman Today!! yeahh! im HAPPY!





10.11.10



My love, we must not lose hope, for if hope is lost,
then I fear we too will be lost forever.

my duren & petpet

ini my cat : Duren2
;p
loving each otha
so sweet.. isnt it?
my baby boo



i wanna talk with you..
i wanna hug you..
i wanna cry with you..
i just want to be with you!

You've Got A Way



Oh, how I adore you
Like no one before you
I love you just the way you are


p/s: oh i wish i'll be there..
i do love flower garden.. =)




my bestfriend




TEARS GONNA BE MY BESTFRIEND FOREVER.

can i?




can i be happy ?

Love The Way You Lie [PART 2]




i love this song so much!

kamu rindu aku?

hahahaha.. itulah yang aku selalu buat.. hahaha..
KETAWA.



hari ini topic aku is all about ketawa.
astaga kamu tau ka sebenarnya aku plan mo tulis lain ni tadi.
tiba-tiba kunuk aku mo buat sal ketawa.
ngok ngek jugak ne..adeh kaa..

well orang bilang itu semua cum naturally from ur mind wa kan..aits!
astaga astaga.. kamu tinguk bha tajuk aku..
'kamu rindu aku?'
sekali aku buat pasal ketawa.apakan ne?hahaha..
its out of topic wokeyh..

baru introduction sudah begini panjang ka..
uish nantila aku sambung..
nantikan ketawa punya celita okiee.. DUUUUUUUUUUUUUUUUU~



3.40am




I always wanna be with you~


cakap-cakap petang

seperti biasa aku akan mulakan belog aku dgn perkataan.. 'ok'.. hehhe..aku mmg selalu gtu.. aku pun xtau mengapa dan jgn tya aku bagaimana.. well aku ndatau.. mmg inilah me myself n so on.. hihi..


ok.. aku pun ndatau kenapa semenjak dua menjak aku suka becakap sendiri d belog ne astaghfirullahaladzim (aku kasi pnjg skit bermaksud aku serious ni skg ok).. actually kaka aku bha ne influence aku untuk m'aktifkan diriku d belog agar dia enjoy dengan belog aku.. well memandangkan dia tengah pregnant maw terberanak sudah tu, ku turuti kemahuannya.. turn aku, tunggu! haha (uish awal bhaaa~) anas, aku harap kau terharu dgn apa yg aku post ne.. wahahahaha


ok.. arini 24.10.2010.. well bermaksud esok 25.10.2010 iaitu hari pertama paper ku.. bhaa.. esok paper costing.. which is aku rasa aku sudah setadi se'slumber' yg bole... hahaa.. aku ne bkn jenis study hard punya urg.. to tell u d truth la.. honest kan honest kan? hihi! insyaallah esok aku tenang menjawab segalanya yahh~ (^_^) aku rasa aku chumill kalo buat bgitu.. hahaha!


ok.. skrg ne kul 5.17pm.. cuaca agak mendung.. urg blg just nice lah utk kaum-kaum wanita yg berhati lembut dan manja seperti aku ne.. (lembut dan manja ka jgk?) sekali lg aku dgr bunyi air terjun.. wow! trus aku terbayang mcm aku d tmpt air terjun yg indah ne bha.. bukankah aman dan tenang serta indah illusi yg ada d minda aku skg? kalau lah.. hhaha.. ok! enuff! nnt2 seja pikir sal jalan-jalan.. study week bebeh! wake up! lupakan yang lain!


ok.. apa bha lg aku mo type sebenarnya ne? nanti lah aku melayari ke laman ini lagi kalo aku ada apa mo cakap sendiri2.. hahahha! mcm org sot la bha aku rasa skg ne.. tp nda pa.. mula2 mmg begini.. tunggu ckit masa nanti, expert sudah kali aku berkata-kata.. kawan-kawan aku selalu ckp gni, OK DUUUUUUUUUUUUUUU~~~~

2am

aku sangatlah mengantuk saat ini.
mata aku susah betul maw dbuka sudah.
bha tapi aku masih mampu la menaip tuk blog ini.
blog, kau harus bterima kasih kepadaku la.
aku sengaja kasi besar tulisan ne.
pasal mata aku sepet-sepet skg ni.
tapi aku heran kenapa aku maw juga menaip.
astaga. zzzzzzzzzzzzzzz

Perfect Two



naah.. aku terjatuh cinta suda sama ne lagu.. its for my one.


PERFECT TWO
You can be peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero
I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you boy 'cause you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us of us (of us)
And were the perfect two

Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)



B3322

ne bilik aku part5.. B3322~
naah kamu tgukla camana keadaan bilik ne..
well ok2 jugak la.. buli jg aku hidup.. hahaha


ni la tmpt beradu aku.. hahaha

ni c mami

ne c kiki n elfira =)

sengaja aku selitkan muka aku yg bru bgun ne aww!


ne meja c eiffel

ni meja c kiki

c mami

mine


itu sejala buat saat ini yerrr..
aku maw menyapu dulu ni bilik..
supaya xda flu.. =)


pagi yang mendung

morning everyone! today is 22.10.2010.. and im here in front of my lappy.. ok tadi aku bangun jam8 trus aku study coz aku xtaw sdh maw watpa.. adoii.. kaka aku la tu c anas mesej.. trus aku tbgun n xdpt tdo blk~ la la la.. and now aku take 5.. pandai melarat jg take 5 aku ni ke blog.. astaghfirullah~ kenapa aku bgini ni? hihi.. ok aku lama sudah nda update ne blog oh.. dan memandangkan kaka aku always nguluk2 aku punya belog is nda b'update, bha saya update lah ne skg.. muahaha!

Sejarah BeLog Aku

uish.. ada sejarah pla belog aku ne.. haha.. bukan jg mcm cerita hantu ah.. memandangkan aku d hostel skg ni.. hantu ja dlm otak aku.. serious! sunyi lg ni.. tp tenang la.. skg ni aku dgr2 bunyi burung bkicauan serta air terjun? wow! nampak cam hebat pla hostel aku ne kan.. weehee! urg blg indah khabar dr angin bha.. mcm ada sumthing wrong dgn tu peribahasa.. apa ah? eeee! kenapa bha aku beckp sendiri ni? mcm lutchuuu! wahaha..

back to the topic la urg bilang.. astagaaa~ ni belog sebenarnya lecturer kami c mdm aries bha yg suwo ni.. kami buat belog ni dpt markah iniii.. bha pasal tu la berabis jgk bha knuk membuat blog.. astagaa.. ndapenah aku terpikir aku ada blog ow.. serious ckp ekk.. haha! kamu tguk la blog2 aku d bawah tu, ispeaking yaw! malu2 ni bha aku sebenarnya.. haha.. bha kiranya is pestaim la kan aku berblog ni.. (sorilah kalau ejaan aku tu mcm susa maw dbaca ka dpaham ka, accept the way i are bha urg blg, aitsss!) aku nda suka ni berblog ni.. aku rasa macam org gila wakakakakaka! (sori ging) bha maka aku buat jugak.. muahaha! ngengek jugak kan.. well kita kena terai bha jaman moden punya barang.. urg blg blog ni kira mcm diari hidup? aisehh! nda aku suka bdiari yaw.. tp nama juga "terai".. ok lerrr~

aku suka baca belog urg tp aku nda suka buat belog aku sendiri.. ndatau kenapa.. kali aku ndada ilham atau idea menarik ah? atau aku ne jenis membaca tp nda membuat? bha kamu paham ka tu,, hahaha! ui tapi mcm panjang sudah aku beckp2 d cne ne..nanti2 lah bah aku sambung.. k.. aku bru bgun bha ne.. jadi is mamai2la kali~ alasan tu bha..



p/s : to anas & pami (my sibling)
aku update ne belog khas tuk kamu..
menguluk kamu.. ndapa.. hahahahaa!!!!



pleashh don't go

im in love with this song!


PLEASE DON'T GO

merindukanmu




~i mish u~



Love You More Each Day

Everything you are
everything you do
each act of kindness
each look
each touch
every smile
every word
all combine to make me
love you more each day.

somewhere in my past

"i promised myself that when it was over, i'd laugh at the memories. but here i am without a smile in sight. i promised myself that i would call you, just to see if you were okay. but here i am and i can't even dial your number. i promised myself that when it was over, i wouldn't shed a tear. but here i am, shirt almost soaked. i promised myself i would let you go gracefully. but here i am, hating myself for letting you leave. i promised myself that when it was over, i wouldn't look back. but here i am unable to walk forward. i promised myslef i would say goodbye. but here i am, still saying i love you"

why people get nervous?

whoahhh~!!!
its been few month i didnt update my blog..
kinda busy this few weeks..
with all the activities + quizzes + test..
im dying inside..
agaga~

whoopsie! tomorrow is my 2nd individual presentation..
im sooooooooooooooo nervous!
someone help me! pls pls pls~
ok nobody.. blah blah blah~
im totaly blur like crazy now..
MUSIC TURN ME ON BABEYYH!

im currently listening 'Do You Remember'
by J & Sean Paul? wuteva~


need to prepare for tomorrow morning..
goodnight everyone!

Social Gathering


its been a long tym I didnt on9..
maybe im BUSY? oh yea~ ahaa..

BUSY wif QUIZZes.. ASGGMENT.. bla bla bla
O.K lets story about what i wanna tell all of ya.. haha



Last week on 22th JANUARY 2010,we having a social gathering..
This activity involving us, D.I.A Part04 & D.I.S Part 06..
We have been ask to use formal attire..
Everyone looks GLAMOUROUS.. aww! haha..
Well for me,this kind of activity is very usefull to us..
We get an experience on how to communicate with others..
We also get a lot of information about other company..
After the discussion, we were having photoshoot hihi..







thats all fer now..
to be continue soon!

saturday..

over & over again..
guess whose song?
ahaa..

now is 11:17pm..
im getting sleepy.. its too early for a teenage like me to sleep..
errr is it true? bla bla bla..
actually i have no idea tonight..
but tonight gonna be a goodnight~ ahaa.. ;p

ok.. serious mode pls!
lastweek class had been cancelled twice..

which is monday & friday..
so nothing much to talk about it..
on wednesday we have done some activities which i think is quite interesting..
nextweek gonna submit it to mdm aries..
cant wait for the next activity! hihi

since tonight gonna be a goodnight, i want to sleep now.. hihi
~i dreamed a dream~

today..

heiii everyone..........
im back! updating my blog.. hihi


tis week, I have done:

  • introduction of myself
  • choose & pick 1 company of klse list
  • acting (hihi ;p)

well.. i have lots of fun during classes..
mostly on friday..
mdm aries ask us to speak & act..
we really enjoy doing and watching it.. haha
my classmates are really good in acting..
so funny.. hihi
erm.. however , there is a homework for us during this weekend..
so i gotta find some info for my Bonia's company.



catch ya l8er! daa~
iRaGirLz





my first entry..

hey hey~! here i am..
OMG! im having a blog..? so this is my 1st tym blogging.. ahaa..
ok.. lets get it started..
most of my friend called me ira..
but actually my full name is Nadhira..

erk!! im running out of time..
so i cant share more about myself..
well there is a 'next time' ryt? ;)

soo.. a cat.. which i think the best animal describe me..
hehe.. the characteristics simply like me.. =)


Im fun loving. Im very Loyal to those around me, and love to make friends. Im always with my family and friends. Im being loved and protected by many, and Im everybody's Best Friend. But I never forget when someone betrays me or my family, and will seek revenge on those unwise enough to cross me. It is easy for me to find love.


So, what your comment?
is it really me??
drop some comment.. =)